Kulturarvsdagen på Månsas

Vi öppnar upp torpet Månsas för att visa en del av vårt gemensamma kulturarv. Detta för att uppmärksamma Kulturarvsdagen.

Kom till vårt över 200 år gamla torp, Månsas. Här har tiden stått still och du kan få uppleva platsen och höra om människorna som bott här. Vi bjuder på kokkaffe och kaka.

Varje år andra helgen i september arrangeras evenemanget Kulturarvsdagen. Då äger hundratals aktiviteter rum över hela Sverige där kulturarv och kulturmiljöer står i fokus. Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga temadag som ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarvet. Såväl kulturmiljöer som kulturhistoriskt intressanta byggnader, anläggningar och personer står i fokus.”
(Från Riksantikvarieämbetets hemsida)

Hitta till Månsas

08 september 2019

13.00–

Månsas torp

Fri entré.

Logotyp för europeiska kulturarvsdagarna.  Vita hussiluetter inringat av gula stjärnor.

Kulturarvsdagen

Kulturarvsdagen arrangeras i år 6–8/9 runt om i Sverige. Syftet är att lyfta det svenska kulturarvet.

» Kulturarvsdagen 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster