Plogging

Häng med på en hälsosam joggingtur samtidigt som du gör vår stad ännu vackrare.

Tillsammans med Friskis&Svettis, Kristianstad kommun, Framtidsveckan, Håll Sverige Rent och Regionmuseet Kristianstad genomför vi en skräpplockardag för alla Kristianstadsbor. Ledare från Friskis&Svettis och Kristianstads kommun kommer att finnas på plats för att ge instruktioner och dela ut material.

Om passet

Namnet plogging är en kombination av jogging och det svenska ordet ”plocka upp” och går helt enkelt ut på att plocka upp skräp samtidigt som man springer, joggar eller promenerar i rask takt. Det går givetvis bra att promenera i din egen takt, cykla, åka skateboard eller paddla. Huvudsaken är att vi rör på oss tillsammans och rensar naturen från skräp.

Evenemanget är en del av Framtidsveckan 2019. Se hela programmet på deras webbsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

21 september 2019

Regionmuseet