Armlängds avstånd och vikten av fri konst

Välkommen till ett publikt samtal om armlängds avstånd och vikten av fri konst.

Vad betyder den konstnärliga friheten för ett samhälle? Varför är det viktigt med samtidskonst i våra offentliga rum? Konsten och kulturens frihet är en av demokratins grundpelare, samtidigt har attacker mot konst- och kulturutövare ökat de senaste åren.

Program för kvällen

16.00-16.05 Konsthallschef Marika Reuterswärd hälsar välkommen

16.05-16.45 Panelsamtal

• Moderator: Zandra Thuvesson, politisk sekreterare Konstnärernas Riksorganisation
  • Sofia De La Fuente, konstnär, bosatt och verksam i Blekinge.
  • Christer Nylander (L), riksdagsledamot och ordförande i Riksdagens Kulturutskott.
  • Sara Edström, konstnär och ordförande Konstnärernas Riksorganisation.
  • Filippa Forsberg, intendent Kristianstads konsthall samt styrgruppen NOKS – Nätverket för Offentlig Konst i Skåne

16.45-17.15 Analys. Intervju med jurist Katarina Renman Claesson, Konstnärernas Riksorganisation.

17.15-18.00 Mingel och möjlighet att se utställningen If you don´t like art... goodbye, fuck off, go home... med konst ur samlingen NoCo - Nordic Contemporary Art Collection.

30 september 2019

16.00–

Konsthallen

Arrangörer