Vernissage: Det Okända Livets Psykiska Gåtor

Vernissage för Kristianstads konsthalls nya utställning med Christine Ödlund och Fredrik Söderbergs utställning Det Okända Livets Psykiska Gåtor.

Det Okända Livets Pyskiska Gåtor är konstnärerna Christine Ödlund och Fredrik Söderberg första gemensamma större utställning. I deras måleri möts både det figurativt avbildade och det abstraktas andliga estetisk. Christine Ödlund förmedlar vetenskapliga symbolers estetisk och mystik i sin granskning av växters kommunikation. Fredrik Söderberg kartlägger mörkt laddade livsåskådningar med fokus på naturmystik i en ambivalent mellankrigsperiod i Tyskland.

Program

Kl 15 invigs utställningen av konsthallschef Marika Reuterswärd med konstnärerna. Därefter musik och mingel. Under vernissagen bjuder The Absolut Company på den alkoholfria drinken Nature bites komponerad tillsammans med konstnärerna.

Konstnärerna

Christine Ödlund har skapat flera unika möten mellan konst, vetenskap och musik. Många av hennes arbeten befinner sig i utkanten av våra sinnens begränsning och ger form åt fenomen som vanligtvis inte kan ses av blotta ögat eller ens genom det vetenskapliga mikroskopet. Hennes verk tar sitt ursprung i fält såsom teosofi, synestesi och naturvetenskap.
» christineodlund.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fredrik Söderbergs måleri är genomsyrat av mysticism. I hans konst blandas historiska referenser från bl.a. 1900-talets första hälft med samtida symboler. I den fina ornamentiken, bladsilvret, guldet och färgbanden möts det figurativa och det abstrakta, materia och ande.
» fredriksoderberg.orglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

12 oktober 2019

Konsthallen

Bilden

Bilden är fotograferad av Jean-Baptiste Béranger och här beskuren.