Gud finns, Hennes namn är Petrunja

Massa män med bar överkropp står i ett vattendrag. En kvinna står vänd mot kameran och tittar på den.

Varje januari i den lilla staden Stip i Makedonien är det tradition att prästen kastar ett stort träkors i floden.

Hundratals män kastar sig efter korset och den som lyckas fånga det garanteras lycka och välgång. Just detta år dyker emellertid Petrunya ner i vattnet och lyckas ta korset före alla andra. Det är första gången en kvinna ger sig in i leken och reaktionerna är våldsamma. Men Petrunya står på sig. Hon har tagit korset och vägrar lämna det ifrån sig.

Land: Nordmakedonien

Regi: Teona Struga Mitevska

Tid: 100 minuter

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

23 oktober 2019

80 kronor

Biljetter köps enklast via Nortic.

» Biljetter till Gud finn, Hennes namn är Petrunyalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.