Marianne & Leonard: Words of Love

Svartvit bild på en man och en kvinna.

Marianne & Leonard – Words of Love är en vacker men ändå tragisk kärlekshistoria mellan Leonard Cohen och hans norska musa Marianne Ihlen.

Deras kärlekssaga började på den idylliska grekiska ön Hydra under 1960-talet där de var en del av den bohemiska gemenskap bestående av artister, författare och musiker. Filmen fokuserar på deras relation från de härliga dagarna på Hydra, en tid av fri kärlek och öppna relationer, till hur deras kärlek drev Leonard att utvecklas till en framgångsrik musiker.

Land: Storbritannien 2019

Regi: Nick Broomfield

Tid: 102 minuter

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

02 februari 2020

80 kronor

Enklast är att köpa biljetter hos Nortic, men det går att köpa dem över disk i vår reception.

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.