Workshop: Naturfilm

En person filmar hjortron.

Är du mellan 16 och 25 och vill lära dig göra naturfilmer? Då är detta något för dig. Under tre dagar får lära dig hela processen för att göra en färdig film.

Var med på workshop och lär dig grunderna att producera naturfilm. Vi går igenom planering och hur man skall tänka för att skapa en intressant berättelse. Genomgång av kamerautrustning-teknik och redigering i programmet Final Cut X. Under denna workshop kommer ni att ta er ut i naturen och producera en kortare naturfilm på ca. 3 minuter, ni upptäcker att varje scen, varje tagning kräver arbete. Under redigeringen lär ni er upptäcka brister i materialet ni filmade tidigare men får tillfälle att komplettera det som saknas. Varje scen är som en pusselbit och skall passa in på rätt ställe. Under redigeringen lär ni er använda musik och specialeffekter för att göra filmen mer intressant och spännande.

Under workshop bjuder vi på fika. Lunch får ni ta med eller köpa på plats. Tänk på att ni kan befinna er ute på filmuppdrag när det är lunchdags! Ta med mat som går att äta utan uppvärmning.

OBS! Det är bra om du kan vara med på inspirationsträffen med Safari Sverige söndag 16/2 kl 14. Då blir det genomgång av utrustningen som ska användas på själva workshopen.

Yngre?

Låter detta spännande, men är du yngre än 16? Ingen fara, vi kommer ha ett tillfälle på påsklovet med, 6–8/4.

17 februari 2020–19 februari 2020

Regionmuseet

Gratis

Föranmälan görs senast 12/2 till bokning@regionmuseet.se Ange namn, ålder, telefonnummer och eventuell matallergi.

Medarrangör

Safari Sverige

Vill ni veta mer om Safari Sverige eller se filmer som producerats tidigare besök: www.SafariSverige.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Safari Sverige är ett projekt som finansieras av Arvsfonden.