Jag och min bror

Närbild på en man och en kvinna. Flera personer i bakgrunden.

Sofia passar inte alls in i den traditionstyngda patriarkala miljön på universitetets filosofiska institution.

Men när hon inte får jobbet hon sökt där, kastar hon demonstrativt hela sin avhandling i luften. Arbetslös och utan bostad tvingas hon flytta in hos sin storebror Karim, vilket ingen av dem har något emot. De har alltid stått varandra nära och trivs i varandras sällskap. Tills Karim plötsligt och otippat blir störtkär i Sofias abortläkare. Sofia känner sig helt övergiven och 35 år gammal måste hon äntligen ta tag i sitt liv och bli vuxen på riktigt. Filmen öppnade Un certain regard-sektion i Cannes 2019.

Land: Kanada 2019

Regi: Monia Chokri

Tid: 117 minuter

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

26 februari 2020

80 kronor

Enklast är att köpa biljetter hos Nortic, men det går att köpa dem över disk i vår reception.

OBS: Filmen visas vid två tillfälle, köp biljett till rätt tillfälle.

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.