Metalhead

Närbild på en läskigt sminkad person.

Året är 1970, Black Sabbath har precis spelat in sin första skiva och markerar därmed födelsen av Heavy Metal.

Samma år föds Hera Karlsdottir på ladugårdsgolvet till sina föräldrars bondgård, i en by på Islands karga men stillsamma landsbygd. Livet går stilla fram på bondgården, men när Helgas bror plötsligt omkommer i en traktorolycka förändras allt. För att lindra sin sorg, sin längtan och sitt samvete mantlar Helga sin brors roll, bokstavligen. Med den tuffaste skinnjackan och sitt nya stenhårda persona förvandlas hon till den mest hänsynslösa hårdrockare Island skådat.

Land: Island 2013

Regi: Ragnar Bragason

Tid: 97 minuter

Åldersgräns: 11 år.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

29 februari 2020

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetterna hämtas en veckan innan i Regionmuseets reception.

Medarrangörer

Visas i samband med