Internationella kvinnodagen

Våld i nära relationer sätter livslånga spår - eller dödar! En föreläsning med Ulrika Rogland och Karin Örmon.

När våldet uppmärksammas mer i samhället kan det leda till att fler för första gången sätter ord på vad de har varit utsatta för. Fler blir också medvetna om att det finns hjälp att få.

Ulrika Rogland arbetar som advokat och har tidigare arbetat som domare och åklagare och har stor erfarenhet av brott mot barn, relationsvåld, sexualbrott och hedersvåld. Ulrika hade som åklagare flera uppmärksammade mål. Hon deltar ofta i debatten för att påverka lagstiftning och öka kunskapen om brott mot barn, sexualbrott och våld i nära relationer.

Karin Örmon är klinisk lektor inom psykiatrisk vård vid Malmö Universitet samt forskningsledare på Västragötalands-regionens kompetenscenter om våld i nära relationer, VKV, Göteborg. Hon har varit delaktig i framtagande av Region Skånes vårdprogram kring våld i nära relationer och anser att vården rutinmässigt ska fråga om det förekommer våld i nära relation.

08 mars 2020

14.00–

Regionmuseet

Fri entré, men biljett krävs.

Gratisbiljetter hämtas i Museets reception från den 15 februari!

Arrangörer

Ett arrangemang av Kristianstads FN-förening, Kristianstad Zontaklubb, Regionmuseet, Röda Korset, Rädda Barnen, Svenska Kyrkan Kristianstad och ABF.