The Peanut Butter Falcon

En man visar en kille hur ett gevär hanteras.

The Peanut Butter Falcon är historien om Zak, en ung man med Downs syndrom, som rymmer från ett sjukhem för att följa sin dröm och träna på den professionella wrestling-skolan med sin stora idol, The Salt Water Redneck.

Efter ett udda händelseförlopp träffar han Tyler, en småkriminell på flykt, som blir Zaks osannolika tränare och allierade. Tillsammans upplever de livet, dricker whisky, fångar fisk och Zak lär sig både att simma och skjuta gevär. När Eleanor, en snäll sköterska som anklagas för Zaks rymning, hittar dem övertygar de henne att följa med på deras resa. En modern äventyrshistoria i Mark Twain-anda.

Sista filmen i vårprogrammet. Mingel från kl.18.30!

Land: USA 2019

Regi: Tyler Nilson & Michael Schwartz

Tid: 93 minuter

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

25 mars 2020

80 kronor

Enklast är att köpa biljetter hos Nortic, men det går att köpa dem över disk i vår reception.

Färre platser

Med anledning av corona-viruset/covid 19 har vi halverat antalet platser på visningarna på Filmmuseet. Dessutom ber vi er med symptom på luftvägsinfektioner stanna hemma, det kommer fler biofilmer.

Medarrangörer

Logotyp med texten Kristianstads filmstudio.