Min granne Totoro

Vi visar den japanska klassikern, Min granne Totoro.

Systrarna Tsatsuki och Mei har flyttat till landet med sin pappa eftersom deras mamma ligger på ett sjukhus i närheten. När Mei utforskar det nya hemmet upptäcker hon att de delar huset med några märkliga varelser och ännu konstigare grannar. Bland annat en stor lurvig varelse som hon kallar Totoro. Deras möte är början, inte bara på en fantastisk vänskap, utan också på ett av filmhistoriens charmigaste familjeäventyr.

Min granne Totoro tillhör Hayao Miyazakis allra mest älskade filmer och den godmodiga varelsen har inte bara blivit Studio Ghiblis mest kända figur utan också dess varumärke.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

26 april 2020

50 kronor

Enklast är att köpa biljetter hos Nortic, men det går att köpa dem över disk i vår reception.

OBS: Filmen visas vid två tillfälle, köp biljett till rätt tillfälle.