De arktiska kamelerna

Ett barn står med en kamel.

När nioårige Torain och hans familj flyttar till den lilla byn Akkarfjord längst upp i nordNorge, vill han och hans syster ha en häst.

Istället för häst får barnen två mongoliska kameler, Bor och Bestla. Kamelerna växer och blir enormt stora. Bor, hanen väger uppemot 1000 kg. Ingen av kamelerna är särskilt intresserade av dressyrpassen. Men otränade kameler är farliga att rida på. När barnens pappa skadar sig i en maskinsåg, lämnas kamelerna än mer ifred och blir till slut halvvilda och svåra att ha att göra med. Familjen inser att de behöver hjälp med kamelerna. Men kameltränare är det svårt att få tag på i Norge så de åker till Mongoliet. De hoppas hitta en kameltränare där som vill följa med till Norge och träna upp deras kameler.

Fakta

Norge 2018, 75 min. Regi: Karl Emil Rikardsen. Från 7 år

Intima Biografteatern

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

  • Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

22 juni 2020

14.00

Filmmuseet

Gratis!

Biljetter

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer

ABFs logotyp. Texten ABF i en oval.