Unga kvinnor

Fyra unga kvinnor klädda i äldre kläder tittar ut genom ett fönster.

Louisa May Alcotts klassiska roman “Unga kvinnor” från 1868 har blivit långfilm för sjunde gången, här i regi av Greta Gerwig.

Det är ett tvättäkta drama som berättar om livet hos de fyra systrarna March. De bor i en liten by i det inbördeskrigstyngda Amerika med sin mor i slutet av 1800-talets USA. Familjen har det knapert men döttrarna är vid gott mod och underhåller sig med hjälp av storasystern Josephines egenskrivna pjäser som de sätter upp för alla som vill titta. Tillsammans banar de försiktigt sin väg genom tonåren och kämpar för att uppnå sina vitt skilda framtidsdrömmar. En film om systerskap, kärlek, sorg, lojalitet och att våga följa sina drömmar.

USA, 2019. 135 min. Regi: Greta Gerwig

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

25 juni 2020

Gratis!

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer