De ovanliga

Två män.

Bruno tar hand om autistiska unga, Malik hjälper ungdomar från svåra förhållanden att hitta sin plats i tillvaron.

De båda vännerna får sin energi av lika delar medmänsklighet och uppfinningsrikedom, och när Maliks vilsna själar hjälper till att ta hand om de autistiska ungdomarna i Brunos vård öppnas nya världar upp för dem alla. Deras insats behövs eftersom ingen annan tycks klara av att ge deras skyddslingar den trygghet och omtanke som krävs. Men Bruno och Malik följer inte det strikta franska regelverket och får plötsligt påhälsning av myndighetsinspektörer. Nu hotas deras kamp för alla sårbara unga som det etablerade samhället glömt bort. Regissörerna bakom succén En oväntad vänskap har skapat en ny hjärtevärmande, verklighetsbaserad film om vänskap som gör skillnad.

Frankrike, 2019. 114 min. Regi: Olivier Nackache & Éric Toledano. Från 11 år.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

02 juli 2020

Gratis!

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer