Pelle erövraren

En pojke ligger i en säng och en man sitter bredvid.

Pelle och hans far Lasse (Max von Sydow) lämnar 1870-talets fattiga Sverige för det lyckorike som de tror väntar dem i Danmark.

De får plats på en herrgård, men hamnar längst ned på rangskalan bland gårdens tjänare. Sakta men säkert går det upp för Pelle att hans far inte är den karlakarl som han försöker intala både sig själv och sonen att han är. Pelle lär sig snabbt hur viktigt det är att upprätthålla sin värdighet, och trots alla krossade drömmar försöker han möta världen med optimism.

Danmark/Sverige, 1987.152 min. Regi: Bille August. Från 11 år.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

03 juli 2020

Gratis!

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer