Bamse och Dunderklockan

Tecknad bild på en båt. På båten står Lille Skutt och bredvid båten står Bamse och Farmor.

Den hemliga ingrediensen i dunderhonungen har brunnit upp. Bamse får vackert vänta medan Lille Skutt och Skalman tar båten till den farliga klippön för att hitta nya dunderklockor.

Under tiden passar Reinard Räv på att spela superhjälte. Med hjälp av vargkusinerna börjar han rädda staden undan påhittade katastrofer. Syftet är att imponera på Mickelina. I jakten på dunderklockorna måste Bamse lära sig något viktigt: att vara sig själv räcker mycket längre än man tror. Något som också Reinard Räv skulle må bra av att förstå...

Sverige, 2018. 63 min. Regi: Christian Ryltenius

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

07 juli 2020

Gratis!

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.