Lost in Translation

En man håller ett whiskyglas.

Lost in Translation är en kärleksförklaring till Tokyo och de människor som besöker denna stad.

Charlotte (Scarlett Johansson), nyutexaminerad från Yale med filosofiutbildning, är i Tokyo med sin man, en fotograf vars jobb för honom utomlands den här veckan. Bob (Bill Murray), skådespelare med en haltande karriär, befinner sig i Tokyo, på samma hotell, av en annan anledning. I ett land där de inget förstår finner de något annat.

USA, 2003. 105 min. Regi: Sofia Coppola

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

10 juli 2020

Gratis!

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer