Sicko

En man sitter mellan tre skelettfigurer.

Bli aldrig sjuk om du vill vara frisk i USA! Det är kontentan av den här filmen, som kontroversielle dokumentärfilmaren Michael Moore står för.

Idag får amerikaner sina liv förstörda - och till och med avslutade - på grund av brister inom sjukvården! Sicko visar att sjukvårdskrisen inte enbart drabbar de 47 miljoner människor som står utan sjukförsäkring, utan även miljontals andra som plikttroget betalat sin premie under många år. Moore jämför med andra länders offentligfinansierade vård och besöker Frankrike, Kanada och England där alla medborgare får fri sjukvård närhelst de behöver den.

USA, 2007. 118 min. Regi: Michael Moore

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

13 juli 2020

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer