Pianot

En ung kvinna och en flicka i äldre kläder.

Jane Campions sensuella triangeldrama om passion, makt och svek utspelar sig på Nya Zeeland på 1850-talet.

Den stumma Ada från Skottland har blivit bortgift med nybyggaren Alistair. Hon anländer till sitt nya hem tillsammans med sin dotter och sitt älskade piano. Men Alistair anser att pianot är för stort deras hus och det blir stående kvar på stranden. Då köper grannen Baines pianot och Ada får tillgång till det saknade instrumentet när hon ger Baines pianolektioner. Deras möten utvecklas successivt till en erotisk kärleksaffär som får oanade följder.

Nya Zeeland/Australia, 1993. 121 min. Regi: Jane Campion. Från 11 år.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

17 juli 2020

Gratis!

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer