Familjefesten

En stor familj runt ett bord utomhus.

En sommardag samlas hela familjen för att fira Andréas 70-årsdag. Hennes man är där, liksom deras två söner, med sina respektive och alla barnbarnen.

Den enda som saknas är Andréas vuxna dotter Claire, som plötsligt försvann för fyra år sedan. Men så dyker hon oväntat upp. Och minst sagt kaos följer i hennes spår... Både raseri och ömhet blandas i denna kritikerfavorit med skådespelarlegenden Catherine Deneuve i huvudrollen.

Frankrike, 2019. 100 min. Regi: Cedric Khan. Från 11 år.

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

23 juli 2020

Gratis!

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer