Dolittle

En man omgiven av flera olika djur.

Efter att ha förlorat sin fru sju år tidigare, håller sig den excentriska Dr. John Dolittle, den berömda läkaren och veterinären i drottning Victorias England, gömd bakom de höga murarna på Dolittle Manor med endast sina exotiska djur som sällskap.

Men när den unga drottningen blir allvarligt sjuk tvingas Dolittle motvilligt att bege sig ut på ett episkt äventyr till en mystisk ö på jakt efter ett botemedel. Under resan återfår han sitt mod när han möter gamla motståndare och upptäcker underbara varelser. Läkaren får sällskap av en ung, självutnämnd lärling och en märklig grupp av djur, inklusive en orolig gorilla, en entusiastisk men korkad anka, en cynisk struts, en lättsam isbjörn och en envis papegoja som fungerar som Dolittles mest pålitliga rådgivare.

USA, 2020. 101 min. Regi: Stephen Gaghan

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

28 juli 2020

Gratis!

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.