Jojo Rabbit

En kvinna viskar i örat på en pojke. I bakgrunden sitter en man utklädd till Hitler.

Johannes – Jojo – är tio år och bor tillsammans med sin mamma Rosie, i en stad i Tyskland i slutet av andra världskriget. Han är en ivrig liten nazist som inget hellre vill än att slåss för sitt land och imponera på Führern, trots att han egentligen är rädd som en hare.

När han under ett läger inte klarar av att döda en kanin får han öknamnet Jojo Rabbit och tvingas skamsen åka hem efter en olycka. Hemma försöker hans kärleksfulla mor Rosie att lära sin son lite bättre värderingar, men det hjälper föga. Tills han upptäcker att det är något som prasslar i väggarna - hans mamma har gömt undan en ung judinna i deras hem. De båda barnen skapar ett slags syskonband som sätter hans lojalitet till Hitler på prov. Sakta tvingas Jojo omvärdera hela sitt liv.

Fakta

USA, 2019. 108 min. Regi: Taika Waititi. Från 15 år.

Intima Biografteatern

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

  • Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

30 juli 2020

14.00

Filmmuseet

Gratis!

Biljetter

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer

ABFs logotyp. Texten ABF i en oval.