Bio under stjärnorna: Il Postino

En pojke på cykel pratar med en man.

På Filmmuseets terass visar vi den italienska klassikern Il Postino.

Mario (Massimo Troisi) är en försynt man runt fyrtio som är förälskad i byns vackraste kvinna, servitrisen Beatrice. Men han är alldeles för blyg för att berätta det för henne. När den store poeten Pablo Neruda (Philippe Noiret) som befinner sig i exil i Italien i början av 50-talet, flyttar till den vackra ön anställs Mario som hans personliga postiljon. Mellan de två udda männen växer en varm vänskap fram. Och vem vet, kanske kan Neruda hjälper Mario att hitta de rätta orden för att fånga Beatrice intresse - och hjärta. Oscarbelönad för bästa musik. Oscarnominerad för bästa film, bästa regi, bästa manliga huvudroll och bästa manus efter förlaga.

Vid dåligt väder visas filmen inne på Filmmuseet.

Italien/Frankrike/Belgien, 1994. 114 min. Regi: Michael Radford & Massimo Troisi

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Sommarens filmer

Under sommaren visar vi filmer alla vardagar 14.00. Varje veckodag har sitt tema.

• Måndag – dokumentärer
  • Tisdag – Barn- och familjefilmer
  • Onsdag – 50-talet i samband med Regionmuseets utställning Husmoderns tid.
  • Torsdag – Nya filmer i repris
  • Fredag – Boka in en filmresa.

Tre gånger under sommaren, 27/7, 3/8 och 10/8, visar vi kl 21.15 film på museets takterass.

10 augusti 2020

Biljetter hämtas en vecka före filmen i Regionmuseets reception. Antalet biljetter är på grund av Coronaviruset/covid-19 begränsat till 14 stycken per visning.

Medarrangörer

Associazione Svezia Italia