En tillbakablick på det kvinnliga husmodersidealet

Eva Helen Ulvros, professor i historia via Lunds Universitet ger en föreläsning med titeln – Det kvinnliga husmodersidealet – en historisk tillbakablick.

Kvinnans roll som husmor är dokumenterad sedan många sekler bakåt. Men det kanske inte är lika känt att även kvinnor i högreståndsmiljö, adel och borgerskap, länge förväntades ha goda kunskaper i matlagning, nyttosömnad med mera. Den goda husmodern var även i de kretsarna ett kvinnoideal, precis som i andra samhällsklasser. Här ges exempel från 1700-talet fram till mitten av 1900-talet på kvinnors liv som husmödrar, både från brev, dagböcker, tidningsartiklar och utbildningsmaterial.

Information gällande covid-19

Vi följer Folkhälsomyndigheters rekommendationer vilket innebär att vi tar till åtgärder på plats för att minska smittspridning. Varje arrangemang har begränsat antal platser och biljetter hämtas i museets receptionen om inget annat anges.
Stanna hemma om du upplever minsta symptom.

20 september 2020

Regionmuseet

Fri entré, men biljett krävs.

Biljetter släpps en vecka före och hämtas i receptionen. Begränsat antal platser

Medarrangör

Logotyp för Folkuniversitetet.