Stopp! Min kropp!

Rädda barnen håller en kostnadsfri föreläsning med fokus på hur vuxna i skolans värld kan arbeta med frågor som rör kroppen, integritet och övergrepp.

Att prata med barn om kroppen och kroppens privata områden kan ibland kännas svårt och utmanande. Därför har Rädda Barnen tagit fram vägledningen Stopp! Min kropp! Med utgångspunkt i vägledningen kommer ni få ta del av råd och tips som kan vara användbara i det vardagliga arbetet.

Skolmaterialet Stopp! Min kropp!, vänder sig till barn i 7–9 års ålder. Materialet består av fem korta filmer och tillhörande kortlåda med fakta, frågor och aktiviteter om känslor, kroppen och vad man får och inte får göra med andras kroppar. Materialet är tänkt att vara användbart och tydligt för dig som vuxen i skolan och samtidigt lärorikt och spännande för barnen.

Frågor

För frågor vänligen kontakta Marianne Lundquist Öhrn, ordförande Rädda Barnen i Kristianstad, via mejl: ordf.lf.kristianstad@medlem.rb.se

Följ föreläsningen på distans

Vi sänder vissa av Framtidsveckans arrangemang via Zoom. Klicka på länken för att komma till sändningen och ange koden nedan. Är det första gången du använder Zoom laddas ett program ner på din dator. Zoom finns även som app till både iOs och Android.

https://us02web.zoom.us/j/84472992509?pwd=VlRUMEhLUW95dld1SDZZK2R0VDFnZz09länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Passcode: 605787

Förhandstitt

Framtidsveckan

Evenemanget är en del av Framtidsveckan 2020. Se hela programmet på deras webbsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information gällande covid-19

Vi följer Folkhälsomyndigheters rekommendationer vilket innebär att vi tar till åtgärder på plats för att minska smittspridning. Varje arrangemang har begränsat antal platser och biljetter hämtas i museets receptionen om inget annat anges.
Stanna hemma om du upplever minsta symptom.

25 september 2020

Regionmuseet

Fri entré, men biljett krävs.