Ensamma i rymden

Närbild på en pojke som tittar fram bakom skynke.

I samband med Bionalen visar Filmmuseet en sci-fi-film för barn.

I en inte allt för avlägsen framtid färdas det gigantiska rymdskeppet Svea med endast två passagerare – 12-åriga Gladys och hennes lillebror Keaton. Barnen har flytt från ett trasigt jordklot och är på väg mot planeten Vial, men de tycks aldrig komma fram. Ett episkt, spännande, varmt och underhållande äventyr, där två syskon utmanar sitt öde tillsammans med en vänlig utomjording.

Om Bionalen

Välkommen till Bionalen 2020, filmfestivalen i Kristanstad! Vi ses under en helg fullmatad av upplevelser för filmintresserade i alla åldrar.

Välj och vraka bland klassiker, dokumentärer, kortfilm, animation, digital produktion och utomhusbio. Möt regissörer och andra som arbetar med film. Prova på att filma själv och bygg dina egna VR-glasögon. Allt på temat framtiden!

Läs mer på bionalen.selänk till annan webbplats

Filmen visas på Intima Biografteatern på Filmmuseet. Biografen ligger tre trappor upp utan hiss och kan vara svår att nå med barnvagn och om du har svårt att gå.

Information gällande covid-19

Vi följer Folkhälsomyndigheters rekommendationer vilket innebär att vi tar till åtgärder på plats för att minska smittspridning. Varje arrangemang har begränsat antal platser och biljetter hämtas i museets receptionen om inget annat anges.
Stanna hemma om du upplever minsta symptom.

11 oktober 2020

Fri entré, men biljett krävs.

Filmen är gratis och biljetterna hämtas fr.o.m. 1/10 i Regionmuseets reception.

Medarrangörer

Logotyp för studieförbundet Sensus. Texten Sensus i rött.