Fönsterrenoveringens dag 30/5

Onsdagen den 30 maj är det fönsterrenoveringens dag, en dag för att påminna om att det bästa inte alltid är att byta fönster, utan att stora vinster kan göras med en renovering.

Dagen har instiftats av Sveriges Länsmuseer, Riksantikvarieämbetet och Svenska byggnadsvårdsföreningen. Syftet är att belysa vilka kvalitéer äldre träfönster har och hur man tar hand om dem. Att renovera dem är mer hållbart i längden än att ersätta med moderna fönster som nyproducerats och kanske inte går att underhålla.

www.fonsterrenoveringensdag.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om vilka arrangemang som anordnas i landet och länet. Alla aktiva och företagare som på något sätt sysslar med fönsterhantverk kan anmäla sina egna arrangemang här. På hemsidan finns också skriften ”Framtidens fönster – renovera och spara energi” att ladda ner.

Syftet är att belysa vilka kvalitéer äldre träfönster har och hur man tar hand om dem. Att renovera träfönster är mer hållbart i längden än att ersätta med nyproducerade. Beroende på material går dessa fönster ibland inte ens att underhålla.

Mer information

Vi har tagit fram en liten guide till hur du kan renovera dina egna fönster.

» FönsterrenoveringPDF (pdf, 2.3 MB)