Antikvarie med kunskap om landskap och grönt kulturarv 2019/3

Till avdelningen för kunskapskapsuppbyggnad söker vi en vikarierande antikvarie med kunskap om landskap!

Du kommer arbeta med många olika projekt, bl.a. vård- och underhållsplaner för kyrkogårdar, kurser och rådgivningar samt olika typer av kulturmiljöärenden med fokus på landskapets kultur- och naturvärden. Vi arbetar i hela Skåne och har kontor både i Lund och i Kristianstad. Tjänsten är ett vikariat på heltid under ett år.

Kvalifikationer

• Examen från relevant utbildning, t.ex. landskapsvetarprogrammet, byggnadsantikvariskt program, arkeologi, kulturgeografi eller motsvarande.
  • Kunskap om landskap och grönt kulturarv, gärna med biologisk kompetens.
  • GIS-kunskap
  • Körkort B

Då arbetet är väldigt varierat är det nödvändigt att du är flexibel och tycker om att arbeta med olika parallella uppgifter. Du tycker om att arbeta i grupp och att hålla projekttider. Du bör tycka om att presentera dina resultat för olika målgrupper och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Om Regionmuseet Kristianstad

Regionmuseet Kristianstad är ett museum som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Museet har en ledande roll inom kulturmiljövård i Skåne och har också film och natur som viktiga verksamhetsområden. Museet är ett kvalificerat kunskapsföretag med många samarbeten och nätverk och en viktig samhällsaktör. Museet driver också Kristianstads kommunala konsthall och har ett helägt dotterbolag för arkeologisk uppdragsverksamhet, Sydsvensk Arkeologi AB.

Referensnummer

2019/3

Sista ansökningsdag

24/3 – 2019

Anställningsgrad

Tjänsten är en visstidsanställning under 1 år, 100 %.

Tjänsteställe

Kristianstad

Ansök

Skicka din ansökan med meritförteckningen antingen via mail till jobb@regionmuseet.se ange referensnumret.

Upplysningar

Avdelningschef