Bebyggelseantikvarie

Stiftelsen Regionmuseet i Skåne är en mångsidig organisation som arbetar i hela regionen och där kulturmiljövården spelar en viktig roll. Nu söker vi en erfaren och skicklig bebyggelseantikvarie som vill vara med och utveckla det antikvariska arbetet vid något av våra två kontor – Kristianstad eller Lund.

Idag består sektionen för kulturmiljö av flera bebyggelsesantikvarier, biologer, arkeologer och landskapsvetare, och tillsammans med dem ska du vara med och bygga kunskap om det skånska kulturlandskapet. Det är viktigt att du är intresserad av traditionell bebyggelse och har god kunskap om äldre tiders byggnadsteknik och hantverk.

Hos oss får du arbeta tillsammans med trevliga kollegor med många olika kompetenser. Vi arbetar ofta över ämnesgränserna och strävar efter att allas kompetens ska komma till så god användning som möjligt. Det är vanligt förekommande med ämnesövergripande projekt, internationella projekt och möjligheter att delta i olika grupper som diskuterar museets övergripande frågor och utveckling. Hos oss är du del i ett större sammanhang, samtidigt som alla måste ta ansvar för sitt eget ansvarsområde och sina uppdrag på ett självständigt sätt.

I arbetsuppgifterna ingår alla typer av antikvariska uppdrag: antikvarisk medverkan, remisshantering, kursverksamhet, rådgivning, forskning och förmedling. Du kommer att arbeta med såväl kommuner och myndigheter som privatpersoner.

Då vi arbetar mycket i projektform kan du också bli involverad i annan verksamhet och olika samarbeten och projekt.

Du som söker ska ha

  • Utbildning som bebyggelseantikvarie eller motsvarande akademisk utbildning
  • Stor erfarenhet av olika typer av antikvariskt arbete och särskilt intresse för äldre, traditionell bebyggelse
  • Kunskap om och intresse för praktisk byggnadsvård
  • Erfarenhet av projektledning
  • Förmåga att ta ansvar för och initiera, driva och följa upp projekt
  • Uttrycka dig väl på ett skandinaviskt språk och engelska
  • Körkort (B)

Certifiering KUL och kunskap om Skånes kulturlandskap är meriterande.

Om Regionmuseet i Skåne

Regionmuseet i Skåne är ett museum som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Museet har en ledande roll inom kulturmiljövård i Skåne och har också film och natur som viktiga verksamhetsområden. Museet är en kvalificerad kunskapsverksamhet med många samarbeten och nätverk och en viktig samhällsaktör. Museet driver också Kristianstads kommunala konsthall och har ett helägt dotterbolag för arkeologisk uppdragsverksamhet, Sydsvensk Arkeologi AB.

Referensnummer

2020/2

Sista ansökningsdag

9/3 2020

Ansök

Skicka din ansökan med meritförteckningen via mail till jobb@regionmuseet.se och ange referensnumret 2020/2.

Anställningsgrad

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Museet tillämpar 6 månaders provanställning.

Placering

Tjänsten är placerad i Avdelningen för kunskapsuppbyggnad, sektionen för kulturmiljövård. Placeringsort är Lund eller Kristianstad.

Upplysningar

Avdelningschef
Johan Dahlén
044-13 58 31

Facklig företrädare
Helen Lilja
SACO/DIK
044-13 61 86