Café- och restaurangansvarig 2019/4

Vill du få chansen att bli en del av ett team som arbetar tillsammans för att besökaren ska få den bästa helhetsupplevelsen? Regionmuseet har besökaren i fokus och vill att människor upplever, umgås, utforskar och utmanas i alla delar av museet. Caféföreståndarens uppgift är att bidra till detta genom besökarens upplevelse av mat, dryck och fika.

Regionmuseet Kristianstad är ett museum med fokus på Skånes kultur- och naturhistoria, film och samhällsaktuella ämnen med cirka 150 000 besökare per år. Många av våra besökare kommer till museet för att besöka vårt café, där vi både serverar bakverk och vår populära lunch. Vi har också bokningar för grupper och caféet är en viktig del då vi skapar större arrangemang.

Vi är inne i en utvecklingsfas där målet är att få ett café/restaurang som är en integrerad del i museet för att besökaren ska få en helhetsupplevelse.

Du tycker om utvecklingsprocesser, kan tänka i nya banor och du tycker det är roligt att försöka knyta an till museets övriga verksamhet. Detta innebär såväl att du bör ha intresse för mat på olika teman som att du har ett fokus på ekonomi, miljö och hållbarhet vilket är viktiga delar i museets strategi.

Som föreståndare för Café Miró är du placerad i avdelningen för publikupplevelser. Under avdelningschefen har du ansvar för den dagliga driften av caféet med arbetsuppgifter som inköp, schemaläggning, ledning av övrig cafépersonal, ekonomiuppföljning och matlagning och bakning.

Vi förväntar oss att föreståndaren leder arbetet genom att tillsammans med övriga medarbetare komma med innovativa idéer, tillhandahålla goda måltider och fika och ge god service till våra besökare. Arbetstiden är dagtid med schemalagt helgarbete var fjärde vecka. Vidare förekommer kvällsarbete vid bokning av specialarrangemang.

Du som söker ska ha

 • Erfarenhet av ledande befattning inom café eller restaurang
 • Relevant yrkesutbildning eller motsvarande erfarenhet.
 • Förmåga att ta ansvar för planering, inköp, logistik samt ekonomisk rapportering, uppföljning och analys.
 • Förmåga att ta ansvar för att leda och fördela det dagliga arbetet för caféet inklusive schemaläggning
 • I samråd med avdelningschefen utveckla, planera och kvalitetssäkra verksamheten.
 • Förmåga att leda arbetet genom att du är en del av vårt caféteam och deltar i det dagliga arbetet, vilket placerar dig ca 80 % i cafét och ca 20 % administrativt.
 • Kunna laga god mat och baka

Personliga egenskaper vi söker

 • Du är ambitiös och har lätt för att ta initiativ
 • Du är snabb, noggrann och effektiv
 • Du sprider positiv energi omkring dig
 • Du är fokuserad på problemlösning
 • Du har förmågan att jobba i grupp.
 • Du tycker det är roligt med utveckling, nya idéer och förändring

Om Regionmuseet Kristianstad

Regionmuseet Kristianstad är ett museum som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Museet har en ledande roll inom kulturmiljövård i Skåne och har också film och naturvetenskap som viktiga verksamhetsområden. Museet är ett kvalificerat kunskapsföretag med många samarbeten och nätverk och en viktig samhällsaktör. Museet driver också Kristianstads kommunala konsthall och har ett helägt dotterbolag för arkeologisk uppdragsverksamhet, Sydsvensk Arkeologi AB.

Referensnummer

2019/4

Sista ansökningsdag

6/9 – 2019

Ansök

Skicka din ansökan med meritförteckningen via mail till jobb@regionmuseet.se och ange referensnumret 2019/4.

Anställningsgrad

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Museet tillämpar 6 månaders provanställning.

Upplysningar

Personalchef
Hans Persson
0733-13 57 21

Facklig företrädare
Sten Davidsson
Kommunal
0732-19 17 18