Intendent för samlingarna

Stiftelsen Regionmuseet i Skåne är en mångsidig organisation som arbetar i hela regionen. Våra besöksställen i Kristianstad är stadens gamla tyghus med museum, konsthall, café och butik. Vi har också ett filmmuseum, ett järnvägsmuseum, ett historiskt museum i Åhus samt flera utemuseer.

Vi söker nu en intendent för samlingarna. I arbetsuppgifterna ingår alla typer av uppgifter inom samlingsförvaltning, dvs insamling, vård, informationshantering, dokumentation och registrering.

Du ska arbeta strategiskt med tillgängliggörande av museets samlingar för olika publikgrupper, tycka om att arbeta publikt och vilja nå ut med din kunskap.

Regionmuseets magasin ligger nära museets publika lokaler i centrala Kristianstad och du kommer att arbeta både i magasinet och på museet. I samlingarna ryms ca 140 000 föremål. Militärhistoria och allmogetextil är stora kategorier men även naturaliesamlingarna och järnvägssamlingarna är omfattande.

Hos oss får du arbeta tillsammans med trevliga kollegor med många olika kompetenser. Vi arbetar ofta över ämnesgränserna och strävar efter att allas kompetens ska komma till så god användning som möjligt. Det är vanligt förekommande med ämnesövergripande projekt, internationella projekt och möjligheter att delta i olika grupper som diskuterar museets övergripande frågor och utveckling. Hos oss är du del i ett större sammanhang, samtidigt som alla måste ta ansvar för sitt eget ansvarsområde och sina uppdrag på ett självständigt sätt.

Vi vill att du är van att arbeta med föremålshantering, är noggrann och analytisk. Det är viktigt att du kan arbeta i grupp men också självständigt ta initiativ, komma med idéer och lösa problem.

Du som söker ska ha

  • Akademisk utbildning inom kulturhistoria
  • Erfarenhet av arbete med museiverksamhet och föremålshantering
  • Kunskaper om och intresse för digitalisering och databasarbete
  • Erfarenhet av projektledning
  • Förmåga att ta ansvar och att initiera, driva och följa upp projekt.
  • Uttrycka dig väl på ett skandinaviskt språk och engelska
  • Körkort (B)

Forskningserfarenhet, högre examen och specialistkunskaper är meriterande.

Om Regionmuseet i Skåne

Regionmuseet i Skåne är ett museum som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Museet har en ledande roll inom kulturmiljövård i Skåne och har också film och natur som viktiga verksamhetsområden. Museet är en kvalificerad kunskapsverksamhet med många samarbeten och nätverk och en viktig samhällsaktör. Museet driver också Kristianstads kommunala konsthall och har ett helägt dotterbolag för arkeologisk uppdragsverksamhet, Sydsvensk Arkeologi AB.

Referensnummer

2020/3

Sista ansökningsdag

9/3 2020

Ansök

Skicka din ansökan med meritförteckningen via mail till jobb@regionmuseet.se och ange referensnumret 2020/3.

Anställningsgrad

Tjänsten är ett vikariat om ett år på 100%. Den kan komma att övergå till en tillsvidaretjänst.

Placering

Tjänsten är placerad i sektionen för arkiv och samlingar vid avdelningen för kunskapsuppbyggnad.

Upplysningar

Avdelningschef
Johan Dahlén
044-13 58 31

Facklig företrädare
Helen Lilja
SACO/DIK
044-13 61 86