Museitekniker 7/2018

En snickarklädd med hörselskydd man som sågar i en stor skiva med sticksåg. En man som håller skivan

Vid Stiftelsen Regionmuseet i Skåne och Kristianstads Konsthall har vi en omfattande utställningsverksamhet, evenemang, program, filmvisningar och mycket annat. Stiftelsen består av Regionmuseet Kristianstad, Filmmuseet, Järnvägsmuseet och Åhus museum. För att få all verksamhet att flyta smidigt och fungera felfritt söker vi nu en engagerad problemlösare.

Tjänsten är placerad inom sektionen för utställningar och innebär deltagande i produktion av utställningar, att montera upp och packa ner inhyrda utställningar, att uppfinna spännande lösningar, effekter och upplevelser i alla möjliga material utifrån utställningarnas behov. Då olika former av teknik blir allt vanligare är det önskvärt att du har intresse för digitala lösningar. Tjänsten innebär också en del annat arbete inom museet med tekniska eller hantverksmässiga uppgifter, till exempel i föremålsmagasin.

I denna tjänst söker vi framför allt följande kompetenser

  • Snickeriarbeten
  • Målning
  • Flytt av föremål, montrar och möbler, ibland tunga lyft
  • Hantering av ömtåliga föremål
  • Upphängning av hyllor, tavlor, belysning och annat
  • Tillverkning av delar till utställningar och rekvisita i olika material
  • Förmåga att driva projekt
  • Samarbetsförmåga
  • Positiv attityd
  • Körkort

Då arbetet är väldigt varierat och omväxlande är det nödvändigt att du är flexibel och stresstålig, kan arbeta i grupp och tycker om utmaningen i att hålla projekttider.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Museet tillämpar 6 månaders provanställning

Om Regionmuseet Kristianstad

Regionmuseet Kristianstad är ett museum som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Museet har en ledande roll inom kulturmiljövård i Skåne och har också film och natur som viktiga verksamhetsområden. Museet är ett kvalificerat kunskapsföretag med många samarbeten och nätverk och en viktig samhällsaktör. Museet driver också Kristianstads kommunala konsthall och har ett helägt dotterbolag för arkeologisk uppdragsverksamhet, Sydsvensk Arkeologi AB.

Referensnummer

7/2018

Upplysningar

VIll du veta mer om arbetsplatsen eller tjänsten är du välkommen att kontakta.

Camilla Junger
Biträdande museichef, 044-13 61 75

Pär Nilsson
Facklig företrädare, Kommunal,
044-13 52 48

Ansökan

Ansökan med personligt brev, CV, betyg och eventuellt löneanspråk ska vara oss tillhanda senast 2019-01-06. Skicka ansökan till jobb@regionmuseet.se. Märk ansökan med referensnummer

Sista ansökningsdag

6/1 – 2019