Renovering på museet

Hantverkare som lägger golv.

Renovering pågår. Som ni kanske märkt har vi under sommaren varit omgärdat av byggnadsställningar och nu har den renoveringen kommit till delar av museet och konsthallen som är publika.

Från med idag 28/8 kommer vi att plocka ner Det stora soprumsnöjet i konsthallen och därefter kommer fönstrena renoveras och målas. Konsthallen öppnar igen 14/10 med utställningen Bauhaussituationisterna, om den färgstarka konströrelsen som hade sin bas i Halland och nordvästra Skåne för ungefär 50 år sen. Renoveringen innebär även att Miró-rummet är stängt.

Samtidigt som konsthallen byter fönster passar vi på att lägga om golvet i delar av våra utställningslokaler på tredje våningen. Ska du besöka utställningen Vinnare och förlorare i svensk natur är det därför bäst att gå till vänster förbi caféet och använda hiss och trappa där.

Hela tredje våningen öppnar 21/10 med utställningen En sagolik skola – folkskolan 175 år.