Pressvisning – Överraska mig konst

Som traditionen bjuder har Regionmuseet producerat en ny film som inleder Bionalen, Kristianstads egen filmfestival. Årets film följer Marika Wachtmeister och berättar om hennes liv med konsten. Filmen är som vanligt regisserad och filmad av Magnus Rutberg.

Marika Wachtmeisters passion för konst väcktes redan i tonåren. Men livet förde in henne på en helt annan yrkesbana som advokat och inte förrän i vuxen ålder återvände hon till konstvärlden.

Det har nu gått 30 år sedan hon skapade den internationellt omtalade skulpturparken på Wanås där hon bor med sin familj. I detta tillbakablickande porträtt berättar Marika om vad som format henne och alltjämt driver henne framåt mot nya äventyr i livet.

Filmen följer Marika från de djupa Göingeskogarna till konstnärsateljéerna i New York under ett år kantat av memoarförfattande, konstupplevelser och jubileumsfirande.

Pressvisningen är 10/10, 10.00 på Filmmuseet, Östra Storgatan 53, Kristianstad.

Filmen kommer att premiärvisas som invigning av Bionalen, fredagen 13/10 kl 16.00.

Hela programmet för Bionalen.

10 oktober, kl 10.00

Östra Storgatan 53, Kristianstad

Magnus Rutberg, regissör

Lasse Hörnäs, informatör

Logotyp för Bionalen Kristianstad och med samma text i rött och svart.