Populärkultur i Minnesluckan

Fyra musiker på scen, varav en kvinna.

I sann Ta Chansen anda har Minnesluckan bytt från konditorier och kaféer till populärkultur i nordöstra Skåne.

Med en fullt fungerande jukebox som sprider ljuva toner visar Minnesluckan upp föremål och bilder från populär kulturella händelser i nordöstra Skåne. Stoppa i en fem-krona och lyssna på två fina låtar under tiden du går omkring.

Dessutom fortsätter samarbetet med Kristianstadsbladet där publicerar några guldkorn ur samlingarna. Vi vill så klart gärna ha in fler bilder och historier som vad som hänt här i vår del av regionen.

På bilden här ovanför spelar King George Band i Tivoliparken 1980. Bakom trummorna sitter Sten Davidsson som nu helt har bytt karriär och arbetar som museitekniker här på Regionmuseet Kristianstad.

Visas i Minnesluckan till 15/3.

Mer historier eller bilder?

Skicka in det du vet till kerstin.ingelmark@regionmuseet.se

Öppettider Minnesluckan

22 jan–19 maj:
tisdag–fredag: 13.00–16.00

4 sep–13 dec:
tisdag–fredag: 13.00–16.00

Ytterligare öppet i samband med programpunkter (se kalendariet)

Lov & helgdagsöppet