Fokus på affärer

Svartvit bild. Ett hus med texten Degeberga möbel och heminredningsaffär. Uno A. Ekberg

Efter caféer och musik vänder Minnesluckan blicken mot affärer. Med ett antal bilder i Kristianstadsbladet och på plats i Minnesluckan försöker vi lära oss mer om och även berätta om alla de mängder med affärer som funnits i och runt om Kristianstad.

Första veckan är det mest bilder på lanthandlare. Bilden här ovan är som ni kanske ser från Degeberga och visar Uno A. Ekbergs möbel- och heminredningsaffär. Men tyvärr vet vi inte mer om bilden. Den är på glasplåt så den kan vara väldigt gammal. Vet du mer så hör gärna av dig, mellan vilka år fanns den till exempel?

Vi vill även gärna veta mer om hur lanthandlarna fungerade. Var det mötesplatser eller skvallercentraler. Handlade man alltid i samma affär och när handlade man?

Vi vill veta allt som finns att berätta om lanthandlare och livet kring dem. Välkomna in till Minnesluckan!

Vill du berätta något?

Kom in till oss i Minnesluckan när vi har öppet eller maila till arkiv@regionmuseet.se

Öppettider Minnesluckan

22 jan–19 maj:
tisdag–fredag: 13.00–16.00

4 sep–13 dec:
tisdag–fredag: 13.00–16.00

Ytterligare öppet i samband med programpunkter (se kalendariet)

Lov & helgdagsöppet