Skate nominerad till årets utställning

Vår fina utställning om Skateboardkulturen har nominerats till årets utställning 2019.

Styrelsen i Forum för utställare har nu nominerat tre finalister till årets utställning 2019! Vem som vinner beslutas av en jury bestående av Aja Jüdes, Björn Ed och Carina Karonen och delges på Museernas vårmöte i Visby.

Om Skate

Utställningen SKATE blev en succé under turnén i Sverige sommarmånaderna 2019 och nådde mer än 60 000 besökare i 8 olika städer. Nästa år, när skateboarden tar scenen på de olympiska spelen i Tokyo 2020, kommer det att finnas tillgängligt för bokning i hela Skandinavien.

Utställningen är i två inredda containrar som kan placeras på torg eller öppna platser och dra människor in för att få en närmare glimt av skateboardkulturen. Anpassade hinder medföljer och kan placeras nära utställningen för att uppmuntra skateboard och bjuda nyfikna nykomlingar att prova.

Övriga nominerade

Arktis-medan isen smälter, Nordiska museet