Utökade telefontider hos arkivet

Just nu är det många som inte kan eller vill ta sig till regionmuseet på grund av den rådande situationen med Covid-19. Därför har vi bestämt att utöka våra telefontider med en extra timme per dag för frågor som rör vårt arkiv.

Hit kan du ringa om du vill berätta en historia om Skåne, har information om gamla fotografier eller annat.

Varje torsdag skickar vi gamla fotografier till Kristianstadsbladet för att samla in information, något vi kallar för Minnesluckan. Ett av museets viktigaste uppdrag är just att samla. Vi samlar föremål, historier och bilder. Det har vi gjort sen vi startade 1878. Minnesluckan är helt enkelt museets minnesbank som förmedlar skånsk historia i skånsk nutid.

Bildcredit

Polyfoto – Bo Ingvar Jönssons samling

Enklaste sättet att nå arkivet är att maila på arkiv@regionmuseet.se.

Utöver det har arkivet tillfälligt utökad telefontid onsdag–fredag, 9–12 på 044-620 19 05.

Samlingarna finns digitala här
» samlingar.regionmuseet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster