Pressmeddelande Bamse och Dundermysteriet

Vad har hänt med Dunderklockan? Varför finns det så få? Och varför växer inte Lille Skutts morötter som de ska?

I utställningen "Bamse och Dundermysteriet" får våra besökare följa Bamse och hans vänner på ett äventyr för att rädda miljön. Farmor är orolig för blomman Dunderklockan. Det är av Dunderklockans dunderpulver som Farmor gör Dunderhonungen som gör så att Bamse blir stark. Men nu finns inte lika många Dunderklockor som förut och Farmor är orolig. Hur det ska gå med Dunderhonungen? Den kommer ju ta slut om det inte finns några Dunderklockor. Och stackars Lille Skutt! Hans morötter kommer inte upp i trädgårdslandet längre... Hur ska han få mat om det inte finns några morötter? Bamse, Nalle-Maja och deras vänner kan inte förstå vad som hänt - vilket mysterium!

Ganska snart förstår de att något är fel med miljön och misstänker att det är Krösus Sorks fabrik som orsakar problemen. Fabriken finns på Klippön, och Bamse, Nalle-Maja och deras vänner tar oss med på en resa för att lösa mysteriet.

Utställningen "Bamse och Dundermysteriet" är producerad av Arbetets museum i samarbete med Hyresbostäder, Swedbank och Kolmårdens djurpark.

Samarbetspartner i Kristianstad:

AB Kristianstadsbyggen