Stipendieutdelning på Regionmuseet

Ett klassrum, möblerat med möbler från olika epoker inom skolan.

I samband med En sagolik skola – folkskolan 175 år kommer Lärarstiftelsen dela ut ett stipendium på 50 000 kronor till en skola i Blekinge eller Skånes län. Stipendiet kommer att delas ut den 12/12 klockan 16.00 på Regionmuseet Kristianstad.

Pengarna ska användas till konstnärlig utsmyckning av skolan och anslaget kommer från Selma Lagerlöfs, Anna Maria Roos och Verner von Heidenstams Stiftelse vars medel ska användas för ”prydande av folkets skolor med konstverk”.

Lärarstiftelsens jury har utsett stipendieskolan och resultatet meddelas den 12 december klockan 16.00 på Regionmuseet. Press är hjärtligt välkomna på stipendieutdelningen. Ceremonin inleds av museichef Anna Hansen och utdelningen görs av Ann-Charlotte Eriksson, vice ordförande i Lärarstiftelsen.

Utställningen En Sagolik skola – folkskolan 175 år är en lekfull exposé över hur skolan vuxit fram och förändrat. Med avstamp i Lärarstiftelsens konstsamling berättar utställningen hur skolan utvecklats och blivit vad den är idag. Utställningen har något för alla som på något sätt har en relation med skolan.

Pressinbjudan

Pressen är välkommen på stipendieutdelningen. Vid frågor kontakta Lasse Hörnäs, informatör 044-13 57 34.

Prisutdelare

Lärarstiftelsens logotyp, med samma text i två olika färger och stilar.