Pressmeddelande: Odla drickbart

Med utställningen ”Odla drickbart” vill Regionmuseet berätta historien bakom drycker och växter, om trädgårdslängtan och om odlingens lisa för själen.

Utställningen berättar om de drycker som trädgården kan inspirera till; ekologiska och hemmagjorda drycker, välgjorda, snygga och smakrika drinkar (med eller utan alkohol), smaksatta med sådant som växer i skog, mark och trädgård. Eller på exotiska platser runt om i världen.

Det blir en mycket sinnlig utställning med föremål, miljöer, ljud, film, animationer, dofter och levande växter säger Anna Hadders, utställningens lokala producent.

Inviger gör Sanna Töringe, författare till bland annat boken Sannas likörbok: smaker från örtagård, vildmark och trädgårdsland. Under invigningen finns det möjligheter att smaka på sortspecifik must från Boana gård och Kombucha från The fermenting Jar.

Oavsett om man trivs bäst på balkongen, kolonin eller på tomten är förhoppningen att utställning ska väcka lusten att odla drickbart, något som ligger i tiden med tanke på det växande intresset för att odling, så väl som att ta till vara på vad man odlar.

Till hösten blir det programpunkter kring utställningens tema – att odla drickbart. Det blir bland annat hydroponisk odling, Åhus akvavit, ölbryggning, malt och humle, kombucha och en workshop i hur du kan kombinera mat och alkoholfri dryck.

Pressbilder

Fotograf Per Myrehed, måste anges. Klicka på bilderna för att få upp dem högupplösta i ny flik.

Hyllor med burkar och flaskor, fulla med inläggningar av olika slag.

Pressvisning

14/6 – 11.00
Vill ni komma annan tid så kontakta Lasse Hörnäs så fixar vi något.

Utställningsperiod

17/6–14/10

Anna Hadders
Utställningsproducent

Lasse Hörnäs
Informatör

Producerad av

Odla drickbart är ursprungligen producerad av Spritmuseum. Nu har Regionmuseet Kristianstad återskapat utställningen.