Pressvisning: Wilson McCoys Fantomen

Under 20 år tecknade Wilson McCoy Fantomen. Nu visar vi på Järnvägsmuseet en hyllningsutställning till hans speciella sätt att teckna den odödliga Fantomen.

Från 1941 fram till sin död 1961 tecknade Wilson McCoy Fantomen. Hans teckningar kännetecknas av en enkelhet, men samtidigt en detaljrikedom, och de riktiga kännarna kan enkelt identifiera hans unika teckningsstil.

McCoy tog över som huvudtecknare efter seriens skapare Lee Falk och det var under hans tiden som historien växte till att bli en av de mest populära äventyrsserierna.

Denna intressanta utställning om en tecknare och hans verk passar bra här på Järnvägsmuseet säger Marie Schönhult. Vi tror att denna utställning kan passa både familjer och andra som är intresserade av järnvägen men självklart även Fantomen-fantasterna.

Curator för utställningen är Martin Goldbeck-Löwe, filmkritiker, filmare och journalist.

Utställningen invigs den 27/6 kl 18 av Martin Goldbeck-Löwe och vi bjuder på döskalletårta till tonerna av djungeltrummor.

Pressvisning

27/6 kl 11 på Järnvägsmuseet