Pressmeddelande: We Have a Dream

Se porträtten och läs berättelserna från Dalai lama till Zara Larsson. Allt samlat av två vänner som hade en gemensam vision om att samla röster som kan inspirera och ge hopp. Allt startade med en enkel kamera och en hotmailadress.

Att ha en dröm är en stark drivkraft. Vi vill med utställningen We Have A Dream inspirera alla till att våga drömma och leva efter sina drömmar. Vare sig den är liten eller stor, ligger nära i tid eller långt där framme senare i livet. Att drömma ger kraft – och mod.

Utställningen We Have A Dream består av ett urval av 114 porträtt från hela världen tagna under åren 2002-2016. Till varje porträtt hör en berättelse och tillsammans vill de visa att ingenting är omöjligt. Utställningen är ett dokument över Albert Wikings och Oscar Edlunds tid med några av de mest inflytelserika människor sida vid sida med ungdomar och vardagskämpar som verkligen vill påverka i sin direkta omgivning. Gemensamt för dem alla är att de drömmer om förändring och står upp för sina värderingar, går mot strömmen och drömmer om att skapa förändring.

Vi vill visa utställningen för den visar historier om mod och om att våga. Utställningen vänder sig till alla och vi hoppas att den kan inspirera besökarna till att utmana sig själva säger Marie Schönhult, utställningsansvarig på Regionmuseet Kristianstad.

Fakta om utställningen

  • Ett 90-tal inramade fotografier (storlek 98 cm x 129 cm och 5 stycken större 116 x 155 cm). Samtliga i stående format.
  • Texter medföljer på svenska och engelska i form av introduktionstext samt citat till varje porträtt. Citaten är hämtade från de längre intervjutexter som finns i boken.
  • En specialkomponerad ljudkuliss ingår, skapad av Henrik Lörstad

Pressbilder

Pressbilder inför utställningen laddas enklast ner från utställningens egen hemsida.

» wehaveadream.se/press-arkivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utställningsperiod

27/10–24/2 2019

Pressvisning

23/10 11.00

Passar någon annan tid bättre återkom gärna så kan vi säkert lösa det.

Kontakt

Utställningsansvarig
Marie Schönhult 044-13 58 96

Informatör
Lasse Hörnäs 044-13 57 34