365 porträtt av Jari – Catti Brandelius

365 porträtt av Jari är en personlig kärleksberättelse, men som tar även upp frågeställningar om subjekt/objekt, konstnären och den avbildade. Privilegiet att bli avbildad. Vem ska konsten handla om? Vem får bli konstnär?

Projektet är inspirerat av Picassos relation med Jaqueline Roque, hans sista fru som han under en period gjorde ett porträtt om dagen av, det blev 400.

Picasso behövde en musa, en partner, någon som älskade honom och tog hand om honom och lagade mat, diskade och dansade med honom, så behöver Catti också Jari. Han kokar hennes te, diskar kopparna, ger henne medicin, tvättar hennes trosor och hänger hennes kläder.

Vi samtalar om det vi ser och upplever, sedan skapar vi porträtt med annorlunda teknik.

Regionmuseet Kristianstad/Kristianstads konsthall

Bilden

Bilden är ett utsnitt från ett av Catti Brandelius verk som ingår i utställningen.

Bokning

Programmet bokas via telefon
044-13 52 56, Tis–fre kl 8–11 eller via bokning@regionmuseet.se

16/4–29/5

90 min, visning och workshop
Ta gärna med en frukt eller fika till pausen!

Antal

Max 25 elever/klass

Årskurs

Alla årskurser, men ges speciellt som Kulturnyckel-program för årskurs 5.

Logotyp för Kulturnyckeln. Till vänster en nyckel och till höger texten Kulturnyckeln i två rader. Unders står det Kristianstads kommun.