Överraska mig konst

Visning av regionmuseets nya film om Marika Wachtmeister. Följt av ett filmsamtal mellan Magnus Rutberg, filmens regissör och Thomas Kjellgren, fd konsthallschef.

Marika Wachtmeisters passion för konst väcktes redan i tonåren. Men livet förde in henne på en helt annan yrkesbana som advokat och inte förrän i vuxen ålder återvände hon till konstvärlden.

Det har nu gått 30 år sedan hon skapade den internationellt omtalade skulpturparken på Wanås där hon bor med sin familj. I detta tillbakablickande porträtt berättar Marika om vad som format henne och alltjämt driver henne framåt mot nya äventyr i livet .

Filmen följer Marika från de djupa Göingeskogarna till konstnärsateljéerna i New York under ett år kantat av memoarförfattande, konstupplevelser och jubileumsfirande.

Café Miró har öppet från 10.30.

Regi: Magnus Rutberg

Land: Sverige 2017

Tid: 58 minuter

Producerad av: Ronny Jönsson & Kerstin Ingelmark /Regionmuseet Kristianstad

Anders Norsell

14 oktober 2017

Regionmuseet

Fri entré

Biljetterna släpps 7 oktober och säljs/delas ut i regionmuseets reception under öppettider. Överblivna biljetter släpps i samband med visningarna.

Logotyp för Bionalen Kristianstad och med samma text i rött och svart.