Vem var du Axel Ebbe?

Bionalens logotyp, texten Bionalen Kristianstad.

Jan Troell och Jan Hemmel skildrar i filmen ”Vem var du Axel Ebbe?”, en spännande man och konstnär från förra sekelskiftet.

Filmen bygger på Axel Ebbes egna, mycket drastiska och öppenhjärtiga brev till en god och nära vän. De innehåller både triumfer och nederlag, såväl när det gäller konst som kvinnor. Björn Kjellman läser breven med charm och inlevelse och man får följa Ebbe och hans konst på en resa i tid och rum.

Efter filmen följer ett samtal om Axel Ebbes konstnärskap. Moderator Thomas Kjellgren.

Till filmen och samtalet serverar Café Miró en läcker kakbuffé från kl 14. Pris för kakbuffén 99 kronor.

Regi: Jan Troell och Jan Hemmel

Land: Sverige 2016

Tid: 58 minuter

15 oktober 2017

Regionmuseet

50 kronor

Biljetterna släpps 7 oktober och säljs/delas ut i regionmuseets reception under öppettider. Överblivna biljetter släpps i samband med visningarna.

Logotyp för Bionalen Kristianstad och med samma text i rött och svart.