Filmstjärnan Gösta Ekman

En man med fundersam blick sitter bakom ett bord. På bordet står en karaff och ett glas.

Klas Gustafson, författare till Gösta Ekmans biografi, berättar om en filmstjärna med femtio filmroller under en femtioårig karriär.

Han var sonson till en filmstjärna och son till en filmstjärna. Gösta Ekman (1939-2017) gjorde det inte lätt för sig genom att följa i fädrens spår, men också ”Lill-Gösta” blev en lysande filmskådespelare, under många år Sveriges mest efterfrågade. ”Gösta Ekman får i dag som gudabenådad komiker och stor publikfavorit bära prak­tiskt taget hela den svenska filmen på sina vingliga ben”, skrev en recensent i början av åttiotalet.

13 oktober 2017

Regionmuseet

Fri entré

Biljetterna släpps 7 oktober och säljs/delas ut i regionmuseets reception under öppettider. Överblivna biljetter släpps i samband med visningarna.

Logotyp för Bionalen Kristianstad och med samma text i rött och svart.