Invigning med premiär av Överraska mig konst

En svartvit bild på en kvinna som håller en statyett, i bakgrunden ett vitt slott.

Äntligen invigs Bionalen, Kristianstads egen filmfestival. I år med världspremiär av en helt ny film om Marika Wachtmeister, Överraska mig konst.

Festivalen invigs av museichefen Barbo Mellander och följs av premiären för Regionmuseets nyproducerade film om Marika Wachtmeister.

Marika Wachtmeisters passion för konst väcktes redan i tonåren. Men livet förde in henne på en helt annan yrkesbana som advokat och inte förrän i vuxen ålder återvände hon till konstvärlden.

Det har nu gått 30 år sedan hon skapade den internationellt omtalade skulpturparken på Wanås där hon bor med sin familj. I detta tillbakablickande porträtt berättar Marika om vad som format henne och alltjämt driver henne framåt mot nya äventyr i livet .

Filmen följer Marika från de djupa Göingeskogarna till konstnärsateljéerna i New York under ett år kantat av memoarförfattande, konstupplevelser och jubileumsfirande.

Regi: Magnus Rutberg

Land: Sverige 2017

Tid: 58 minuter

Producerad av: Ronny Jönsson & Kerstin Ingelmark /Regionmuseet Kristianstad

Anders Norsell

13 oktober 2017

Kosmorama

100 kronor

Biljetterna släpps 7 oktober och säljs/delas ut i regionmuseets reception under öppettider. Överblivna biljetter släpps i samband med visningarna.

Logotyp för Bionalen Kristianstad och med samma text i rött och svart.