Jordgubbslandet – besök av regissören

En av sommarens mest omtalade filmer, Jordgubbslandet, visas här på Bionalen. Filmen som är både lokalproducerad och blickar ut mot världen är regisserad av Wictor Eriksson, som närvarar vid visningen.

15-årige Wojtek åker till Sverige från Polen med sina föräldrar för att plocka jordgubbar. De kommer till en gård på Listerlandet i Blekinge. Där får Wojtek snart kontakt med bondens dotter, Anneli, och de två tonåringarna börjar träffa varandra i smyg, i ett förhållande som kompliceras av ojämlikheten som råder mellan dem. Anneli vågar inte öppet visa sina känslor eftersom hon vet att omgivningen aldrig skulle acceptera dem. Wojtek å sin sida blir kränkt och tycker att Anneli leker med hans känslor. Relationen kommer ändå fram och reaktionerna blir kraftfulla.

Regi: Wictor Ericsson

Land: Sverige 2017

Tid: 93 minuter

Ålder: från 11 år

14 oktober 2017

Slutsåld

Biljetterna släpps 7 oktober och säljs i regionmuseets reception under öppettider.

Logotyp för Bionalen Kristianstad och med samma text i rött och svart.